Chocoladefudge

Van een gewone reep chocolade maak je in een handomdraai deze heerlijke chocoladefudge. Makkelijk te maken, maar je moet wel wat geduld hebben om het weer vast te laten worden.

Je hebt nodig:
2 koppen chocoladechips of ca. 350 gram chocolade. Donker of melk, wat je wilt
1 blikje zoete gecondenseerde melk (Friesche vlag, 397 gram inhoud)
1 tot 2 eetlepels vanille essence, whisky, cognac of likeur
eventueel gehakte nootjes of fijn gesneden gedroogd fruit

Verder heb je nodig:
een pannetje en een daarbovenop passende kom, een vierkante schaal van ca. 20 x 20 cm, een velletje bakpapier, een lepel

En zo maak je het:
1. Smelt de chocolade in een kom die je boven een pannetje met zacht kokend water hebt gezet.
2. Zet een vierkante schaal van ca. 20 x 20 cm klaar en bekleed die met een velletje bakpapier.
3. Voeg wanneer de chocola is gesmolten de vanille essence en de inhoud van het blikje zoete gecondenseerde melk toe, en roer tot alles goed met elkaar is vermengd. Eventueel kun je nu de extra vulling (nootjes of gedroogd fruit) toevoegen.
4. Doe de massa over in de beklede schaal en zet die minstens 2 uur in de koelkast.
5. Snijd de fudge in vierkante stukjes, of snij repen en breek die in onregelmatige stukken. Bewaar in een luchtdicht trommeltje, zo koel mogelijk.

Tip: Je kunt smaken ook combineren door de fudge op te bouwen in verschillende lagen. Je schenkt dan een laagje in de schaal dat je vast laat worden voordat je het volgende laagje erop schenkt.

Dit recept zit in:

Type: alcohol, chocola, feestelijk, snoep, zoet