Dutch oven and outdoor cooking

Ik heb dit boekje besteld omdat ik geïntrigeerd ben door de oven in al zijn vormen. En een Dutch oven is een pan (van gietijzer) die je op een kampvuur als oven kan gebruiken.

Toen dit boek met de post binnenkwam was ik lichtelijk teleurgesteld, ik had het iets dikker verwacht, maar het bleek op dun papier te zijn gedrukt.
Het boekje is een goede basis voor als je als beginneling aan de slag wilt met een dutch oven.

Naast een leuk aanbod van meer dan vijftig recepten vind je informatie over toebehoren, warmtebronnen, temperatuurregeling, en het benutten van ruimte.
Achterin zijn een aantal blanco pagina’s, bestemd voor notities.
De vormgeving is simpel en duidelijk. Het boek bestaat uit tekst, de enige afbeelding bestaat uit een leuke rand van dutch ovens aan de onderzijde van de bladzijden.

De recepten zijn typisch Amerikaans waarbij sommige gerechten de ingrediëntenopgaven pakken cakemix en blikken soep vermelden. Er zijn echter ook voldoende recepten die uitgaan van “scratch” – dus met basis-ingrediënten.
Uit het receptendeel maak je op dat de dutch oven voor allerlei gerechten geschikt is: soepen en stoofpotten, vlees- en kipgerechten, groente- en bijgerechten, brood en cake.  Met recht kampvuurvoedsel voor ieder’s smaak.


Dutch oven and outdoor cooking
Engelstalig, door Kelsey Dollar
Paperback,  78 pagina’s plus een aantal lege pagina’s voor het maken van notities
Published by: Apricot Press, Nephi – Utah
Copyright 2010 by E.W. Allred
Second edition
Cover design & Layout by Erin Allred
Printed in the United States of America
ISBN # 1-885027-40-0
Gekocht februari 2014, online bookshop, € 10

 

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank