Feestelijk buiten eten

Dit is weer zo’n boek waarvan ik blij ben dat ie op mijn plank staat. En zo in de zomer pak ik hem regelmatig. Niet om zomaar slaafs een recept te zoeken, het is meer voor inspiratie. Er staan verrassend leuke recepten in, uiteraard! Maar de benadering van de schrijver op het onderwerp “buiten eten” is echt om te smullen, zijn plezier proef je als het ware op iedere bladzij. Voeg daarbij een flink portie eigenwijsheid en het sentiment van jeugdherinneringen voor een compleet palet.

Om alles te vervolmaken, en zeker niet het minste deel van het boek zijn de prachtige foto’s van Georgia Glynn Smith. Ongedwongen, speels, kleurig, maar nooit opdringerig.

Alle aspecten van het buiten eten komen aan bod, vanaf het inpakken van de picknickmand, via het roosteren boven open vuur tot het naast een meertje uitbuiken na een geslaagde buitenmaaltijd. Van het simpel roosteren van een worstje op de barbecue tot grootse picknickfestijnen.

Door het hele boek vind je de meest prachtige foto’s.
Ieder hoofdstuk wordt voorafgegaan door een korte inleiding met betrekking tot dat onderdeel, waarna een keur van recepten hiervoor volgt.
Overzichtelijk ingedeeld, met inhoudsopgave en register.


Feestelijk buiten eten
door Hugo Arnold en Georgia Glynn Smith
Hardcover, 159 pagina’s
copyright: tekst © 1999 Hugo Arnold, photographs © Georgia Glynn Smith,
© Nederlandse vertaling 1999 Unieboek B.V. te Houten
Oorspronkelijke uitgave 1998 door Kyle Cathie Ltd, United Kingdom
Vertaling: Carolien van der Ven
Opmaak: Zetspiegel, Best
ISBN 90269 3634 6 NUGI 421
Gekocht tijdens de verkoop afgeschreven boeken bij de openbare bibliotheek

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: eet- en drink tradities, zomer