Gehaktbrood

Lekker en makkelijk, dit gerecht kan je van te voren klaarmaken. En met de vulling kan je naar hartelust variëren. Een gehaktbrood kan zowel warm als koud worden gegeten. Dus ideaal bij het avondeten, maar ook lekker als onderdeel van een picknick.

Voor 4 personen heb je nodig:
Basis:
3 à 4 ons (biologisch) gehakt (rund, half om half)
2 uien
4-6 plakjes spek (schwarzwalder gerookt spek is heel lekker)
1/2 theelepeltje zout
Vulling:
Kies hiervoor uit gedroogd fruit als rozijnen of bessen, zaden, pitten, een fijngehakt uitje o.i.d.
Gebruik bv. de volgende combinatie:
1/2 dessertlepel gojibessen
1 dessertlepel lijnzaad
2 theelepels chiazaad
evt. 1 theelepel rode pesto

Verder heb je nodig:
Een kom, een ovenvast schaaltje of twee kleinere

En zo maak je het:
1. Snipper de uien.Snij 2 plakjes spek in kleine stukjes.
2. Fruit de ui glazig, doe het kleingesneden spek erbij en bak dat mee tot het wat knapperig is geworden.
3. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
4. Vermeng gehakt met zout, gefruite ui, gebakken spek, de bessen, het zaad en evt. de pesto tot een egale massa.
5. Bekleed de ovenvaste schaal(tjes) met plakjes spek en vul met de gehaktmassa.
6. Zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze ca. 30 minuten.
7. Koud of warm (niet heet!) opdienen.

Dit recept zit in:

Type: oven, picknick, vlees