Lekker biologisch?

Vorig jaar schreef ik al een artikel over de hype die is onstaan inzake biologisch voedsel. Een van mijn bedenkingen toen al was dat de term “biologisch” te pas en te onpas werd gebruikt.

Biologische producten moeten aan een aantal eisen voldoen. Maar als je dan denkt dat je zuiver biologisch voedsel eet, dan kun je alsnog bedrogen uitkomen want een van die gestelde eisen is dat biologisch voor minimaal 95% biologisch moet zijn. Dus met die andere 5% mag gewoon worden aangerotzooid. We worden met onze o zo goede regelgeving ronduit bedot.

Met onverpakt voedsel is het nog moeilijker om zeker te zijn of het wel zo biologisch is. En dat de huidige bewuste consument van de goedgelovige soort is en zich van alles laat aanpraten bewezen Sasha en Cedric, twee jonge mensen die met een ludieke stunt op de eind september in Houten gehouden vakbeurs Foodspecialiteiten voedselkenners overtuigden van hun kwaliteitsvoer. Zij presenteerden hun eerder bij de Mac vergaarde nuggets, hamburgers, muffins en meloenen als biologisch hapjes volgens nieuw concept. Het toverwoord “biologisch” zorgde ook bij deze kenners voor een hoge score.

Ik kan er niet genoeg op hameren: Controleer je bronnen! Weet waar je voedsel vandaan komt, vraag ernaar bij de winkelier, de traiteur, en ja, ook bij jongelui die je op een trendy beurs een hapje aanbieden.

Klik hier om het filmpje van de hapjespresentatie te bekijken.

Gerelateerde artikelen: Verse groenteGranen en graanproductenWaar haal ik mijn boodschappen? 

 

Dit bericht zit in:

Tag: herkomst, snack

Categorie: Keukentafel