Lof-fruitsalade

De combinatie van rauw witlof met fris fruit doet het altijd goed, zeker als het met een romige slasausje wordt gemengd.
Deze salade is erg lekker met knapperig gebakken brood en een goed glas wijn.

Voor 4 personen heb je nodig:
2 struikjes witlof
1 handappel
2 mandarijntjes
1 banaan
ca. 2oo gram belegen kaas
een handje gedroogde cranberries
een handje walnoten
2 eetlepels fritessaus
2 eetlepels volle yoghurt
(keltisch) zeezout, vers gemalen peper

Verder heb je nodig:
een vergiet, een snijplank, een mes, een kom, een serveerschaal

En zo maak je het:
1. Begin met het sausje. Meng fritessaus, yoghurt, zout en peper in de kom tot een egale massa.
2. Snij de stronkjes witlof tot mooie stukjes. Was ze in het vergiet en laat ze uitlekken. Schil de appel en snij in kleine stukjes. Pel de mandarijntjes en verdeel in partjes. Pel de banaan en snij in plakjes. Snij de kaas in dobbelsteentjes.
3. Roer het sausje nu even door om het opgeloste zout er goed doorheen te mengen en voeg de gesneden ingredienten toe. Hou een paar van de walnoten apart voor de garnering en voeg de rest samen met de gedroogde cranberries bij de overige ingredienten. Roer alles voorzichtig door elkaar.
4. Doe alles over in de serveerschaal en garneer met de paar achtergehouden walnoten.

Dit recept zit in:

Type: bijgerecht, bladgroenten, fruit, salade, snel, zuivel