Mincepasteitjes

Mincepasteitjes

Een decemberlekkernij met een engelse toets; in Engeland worden mince-pies in de aanloop naar kerst veel gebakken.
De hoofdbestanddelen van deze mincepasteitjes (bladerdeeg en mincemeat) kan je prima van te voren maken; de mincemeat wordt daardoor zelfs lekkerder. En met van te voren bereide ingrediënten tover je snel iets feestelijks op tafel. De uit de keuken komende geuren doen je al watertanden!

Voor 4 pasteitjes heb je nodig

ca. 125 gram bladerdeeg
ca. 4 volle theelepels mincemeat

Verder heb je nodig

een velletje bakpapier, een deegroller, een vork

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200-220 graden C. Leg een velletje bakpapier op de bakplaat.
  2. Rol het bladerdeeg uit tot 4 rechthoeken van ca. 10 x 14 cm.
  3. Leg een flinke theelepel mincemeat even onder het midden van een plakje deeg en vouw het dicht zodat je een envelopje van ca. 10 x 7 cm hebt. Leg de pasteitjes op de bakplaat.
  4. Druk de randen goed op elkaar met de tanden van een vork.
  5. Bak 18 à 20 minuten in het midden van de oven.
  6. Laat ze buiten de oven afkoelen.

Moeilijkheidsgraad: *
Prijsniveau: €€