Moestuindagboek 2015 - IV

Thema 2015 – Moestuin

Na de zonnige dagen die ik de vorige keer nog zo roemde kelderde de temperatuur in het weekend van 14 en 15 maart. Het gietwater wat ik over de ingezaaide regels goot deed zeer aan mijn handen van de kou. Niks geen pretje om buiten te werken dus. Maar de maandag was weer milder waar ik meteen van profiteerde om een tunnelkas op te zetten. Die had ik vorig jaar al gekocht, maar was er niet aan toegekomen om hem te plaatsen. Dit jaar staat ie – enigzins ingekort – dus wel in de tuin. De bieten die eigenlijk pas in april de grond in kunnen heb ik daar meteen gezaaid, en ook de voorgezaaide (en eigenlijk nog te kleine kiemplantjes) van de sla uitgeplant. Met zo’n extra dakje boven hun hoofd moet het lukken.

De een poosje geleden uitgeplante rabarber is goed aangeslagen, de bladeren ontrollen zich al. De knoppen van de blauwe bessen staan op springen en ook bij de kruis– en aalbessen zie je de eerste aanzet van de blaadjes al zitten. Dat is dan ook het enige dat ik zie gebeuren buiten want het gezaaide blijft nog ondergronds. Een paar warme dagen zouden welkom zijn.
Binnen tiert het zaaigoed welig. De peterselie staat boven de grond, het eerste zaailingetje van de bieslook heeft zich vandaag ook vertoond. En bij de tomaten zijn de eerste echte blaadjes al te zien.

 

Dit bericht zit in:

Tag: groente, moestuin, thema-moestuin

Categorie: Keukentafel