Nieuwsweetjes 7 september

♦ Gisteren heb ik even heerlijk rondgesnuffeld in de Brouwmarkt, een winkel die alles heeft voor iedereen die het zelf wil maken, of het nou om bier en wijn gaat of om het conserveren in ruime zin. Denk daarbij o.a. aan diverse mouten, druivenpersen en wijngisten, voedsel-droogapparatuur, azijn- en zuurkoolvaten, yoghurtculturen en kaasstremsels, zuren en suikers, en allerlei glaswerk, en andere toebehoren. Ik wilde een rechtsdraaiende yoghurtcultuur hebben, en daarnaast kocht ik ook kefirkorrels en giststarter-activator. En voor mijn zuster nam ik nog een azijnmoer mee.

♦ Aan het kookschrift is een recept voor een bijzondere taart toegevoegd, zowel in het Nederlands als in het Engels. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje bij dit recept voor een Gescheurde mokkataart.

♦ Toen ik vorige week over mijn giststarter schreef wist ik nog niet of dat wel of niet zou werken. Deze week weet ik het, hij doet het, ondanks dat ik niet alle moderne ingrediënten in huis had. Een emmer met drie en halve liter liter honingwijn staat nu te gisten, het ruikt goed en ziet er veelbelovend uit.

 

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuwsweetjes