Noten-vruchtenmix

Geschreven door eetweetjes (Tineke)

20-08-2016   | |   Kookschrift



2016-8864

Bij speciale gelegenheden zet ik het tegenwoordig vaak op tafel, een zelf samengestelde noten-vruchtenmix. In mijn voorraadkast staan potten met diverse noten en zuidvruchten, waaruit ik daarvoor een keuze maak.
Lekkere traktatie bij verjaardagen of andere feestjes, maar ook heel geschikt om mee te nemen bij een picknick. En omdat het supersnel gemaakt is ideaal als je onverwacht bezoek krijgt. Binnen een paar minuten heb je zo’n luxe en lekkere knabbelmelange. Dien het op in een mooi schaaltje (thuis) of neem het mee in een afsluitbaar bakje (picknick).

Voor dit knabbeltjesrecept heb ik nog nooit op de hoeveelheden gelet, ik ga uit van de grootte van het schaaltje of bakje waar ik het in doe, en het is ook afhankelijk van wat ik in de voorraadkast heb.

Je hebt nodig:
Noten: kies 2 tot 4 van de volgende soorten: walnoten, pecannoten, amandelen, hazelnoten, cashewnoten, macadamia’s *)
Gedroogde vruchten (rozijnen, cranberries, abrikozen, vijgen, gedroogde appeltjes)
evt. Kristalgember
evt. Zaden en/of pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten)

Verder heb je nodig:
een serveerschaaltje, een grotere kom om te mengen, een snijplankje en mes

En zo maak je het:
1. Gebruik je serveerschaaltje als maat. Vul het voor 2/3 tot 3/4 met de gekozen noten. Doe dit over in de kom.
2. Voeg wat gedroogde cranberries en rozijn bij de noten. Snij een paar abrikozen, vijgen en/of gedroogde appeltjes in reepjes, en doe ook die bij de noten.
3. Snij een paar stukjes gember in kleinere plakjes. Doe ook dat bij het notenmengsel. Denk erom, sommige mensen houden niet van gember, heb je die bij je gasten laat dan gember achterwege.
4. Voeg evt. nog wat pitten/zaden toe en meng alles in de kom goed door elkaar.
5. Doe het over in het serveerschaaltje en presenteer.

*) eventueel kan je ook enkele paranoten erbij doen.