Oogjespap

Geschreven door eetweetjes (Tineke)

13-09-2014   | |   Kookschrift



2014-0930-sago

Hoe vaak wordt de vraag “Wat eten we vandaag” wel niet gesteld. Ontelbare keren. Zo ook in het gezin van mijn grootouders. Mijn grootvader was iemand die snel een antwoord klaar had. Dus op een dag in de dertiger jaren, toen er weer eens werd gevraagd wat “ze zouden eten” antwoordde hij vlot “Hassebas”. Een nietszeggend antwoord want wat was nou hassebas, daar hadden ze nog nooit van gehoord! Maar toen de hassebas op tafel kwam bleek het doodgewone sagokorrelpap te zijn. Tenminste, toen was dat nog heel gewoon eten, de sago werd in die dagen gewoon door de kruidenier verkocht.

Meer informatie over sago vind je bij de ABC-weetjes.

Oogjespap (sagokorrelpap)

Voor een flink bord pap heb je nodig:
0,5 liter volle melk
4 à 5 eetlepels sagokorreltjes
evt. wat palm- of rietsuiker

En zo maak je het:
1. Roer de sago door de melk. Laat het een minuur of 10 staan.
2. Breng de melk met de sago langzaam aan de kook, zet het vuur laag en laat onder geregeld roeren de pap 30 tot 45 minuten zachtjes koken, tot de korrels transparant en zacht zijn geworden.
3. Roer en voor het opdienen evt. een klein beetje suiker door.