Pindakaasbonbonnetjes

Dit snoepje is een combinatie van hartige en zoet. Doet het leuk als extraatje op een feestelijk schaaltje snoepgoed.
Erg makkelijk te maken.

Voor ongeveer 40 stuks heb je nodig:
125 gram rozijnen
125 gram poedersuiker (gezeefd)
125 g pindakaas
25 gram boter (gesmolten)
75-100 gram chocolade

Verder heb je nodig:
Foodprocessor, middelgrote en kleine kom, evt. bonboncaisses

En zo maak je het:
1. Hak de rozijnen fijn in de foodprocessor (je kan het ook in een blender doen). Smelt de boter. Zeef de poedersuiker.
2. Doe de rozijnen, de suiker en de pindakaas in de middelgrote kom, en meng dit met de gesmolten boter tot een pasta.
3. Vorm hier balletjes van ter grootte van een kers en laat dit op folie of vetvrij papier gedurende een nacht opstijven.
4. Breek de chocolade in stukjes, doe dat in de kleine kom die je op een pan met heet water (tegen de kook aan) zet om te laten smelten.
5. Doop de pindakaasballetjes in de chocolade en laat dit weer stevig worden. Leg de snoepjes evt. in bonboncaisses.

 

 

Dit recept zit in:

Type: fruit-gedroogd, noten en pinda's, snoep