Pumpkin spice

Ook deze herfst weer een hit bij Starbucks: Pumpkin Spice Latte, koffie met melk en koekkruidensmaak. Omdat deze koffieketen van prijzen weet is het geen plek waar je mij zult vinden. Eén van mijn huisgenoten denkt daar anders over, die maakt ondanks de prijs speciaal voor deze herfsttopper een flinke omweg. Maar staat ook niet onwelwillend tegenover een thuis-experiment.
Ik pakte dus mijn potten en potjes met specerijen, en ging aan de slag. Het resultaat is een warm geurend specerijenmengsel, het doet denken aan maar is een tikkeltje zachter dan speculaaskruiden. Het testen was spannend, maar een snufje ervan in een kop koffie werd goedgekeurd. Proef geslaagd!
Nou hoef je je natuurlijk met deze mix niet te beperkten tot een kop koffie want in chocolademelk is het ook lekker. En natuurlijk is er nog veel meer mogelijk dan deze dranken: De naam pumpkinspice zegt het al, in een pompoentaart smaakt het ook lekker. En wij aten al pumpkin spice-vla, voor herhaling vatbaar.

En hoe maak je je eigen pumpkin spice?
Dit heb je nodig:
3 eetlepels gemalen kaneel
2 theelepels gemberpoeder (djahe)
1,5 theelepel gemalen piment
1,5 theelepel gemalen kruidnagel
1,5 theelepel (vers) geraspte nootmuskaat.

Meng alles door elkaar in een kommetje en doe het in een goed afsluitbaar glazen potje.


Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Prijsniveau: goedkoop
Tijdsduur: snel

Dit recept zit in:

Type: herfst, voorbereiding