snoeprotsjes

Snoeprotsjes

Luxe snoeperijtjes. Rijker gevuld dan een pindarotsje, en oh zo eenvoudig te maken.

Voor deze snoeprotsjes heb je nodig

200 gram chocolade
1 eetlepel ahornsiroop (of lichte siroop)
1 dessertlepel water
150 tot 175 gram van een mengsel van gedroogde zuidvruchten, rozijnen en gehakte noten *)

*) Je kunt hiervoor gebruiken: gedroogde cranberries, gedroogde kersen, rozijnen, in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen, geconfijte sinaasappel- of limoenschil, walnoten, pecannoten, pinda’s (zonder vliesje).
Je gebruikt gewoon wat je lekker vindt en bij elkaar past.

Verder heb je nodig

een metalen of porseleinen kom die op een pan met een laag water past zonder het water te raken. Een bakplaat. Bakpapier.

En zo ga je te werk

Voorbereiden

1. Vul de pan halfvol water en breng dit aan de kook. Zet de kom op de pan met water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat de kom boven het hete water warm worden. Draai nu de warmtebron heel laag, zodat het water niet meer kookt maar wel heet blijft.
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Bereiden

2. Breek de chocola in stukjes, doe 150 gram hiervan in de kom samen met de siroop en het water. Laat dit smelten en samen vermengen. Roer heel af en toe.
3. Wanneer de chocola gesmolten is draai je de warmte bron uit. Roer nu het noten/vruchtenmengsel door de chocola.
4. Schep flinke theelepels van de massa op de met bakpapier beklede bakplaat. Druk indien nodig even met je vingers aan.
5. Smelt dan de rest van de chocolade en verdeel dit met een lepel over de rotsjes.
6. Laat de rotsjes op een koele plaats stevig worden voordat je ze van het bakpapier afhaalt. Bewaar ze in een afgesloten trommeltje.


Moeilijkheidsgraad: vraagt iets aandacht
Prijsniveau: redelijk