Speciaal uit Groningen

Geschreven door eetweetjes (Tineke)

31-01-2014   | |   Keukentafel , Kookschrift



Mosterdsoep bij brasserie Maas

Bij het zoeken naar informatie kwam ik een heleboel typisch Groninger producten en gerechten tegen. Wat mij bekend is – van  horen zeggen, of echt geproefd – heb ik hieronder neergezet.

Streekgerechten en -dranken

• Blote billetjes in het gras (snijbonen en witte bonen)
Boerenjongens (drank)
Boerenmeisjes (drank)
Fladderak (drank)
• Groninger koek
• Groninger mosterd (een grove pittige mosterd)
• Groninger worst (metworst)
Heetbier (haitbier)
• Kniepertjes, nieuwjaarsrolletjes (deze zijn ook bekend in Drenthe, Twente, Achterhoek)
• Krentjebrij (ook bekend in Overijssel)
Mollebonen
Mosterdsoep
• Oude wijvenkoek (snijkoek met een uitgesproken anijssmaak)
• Stip (boekweitpap) (is ook bekend in Drenthe en Overijssel)

Zoals ik hierboven al aangaf, deze lijst is verre van compleet, de gastvrije Groningers hebben echt veel meer te bieden.