Vegetable Gardening and Cooking

Dit boek is geschreven voor de kleine zelfvoorziener. Leg een moestuin aan in je achtertuintje is de boodschap. Waarom zou je een gazon daar hebben terwijl je op hetzelfde stukje grond met niet meer moeite dan wat de gemiddelde weekendtuinier aan zijn tuin besteedt je eigen voedsel kunt verbouwen.

Het boek is gesplitst in twee delen, deel 1 gaat in op alles wat met een tuin te maken heeft: Het tekenen van een plattegrond en het opstellen van een beplantingsplan, uitleg over grondverzet, teeltwijze, plagen en ziekten, wieden, kortom alles waar een moestuinier mee te maken krijgt. In deel 2 komen de verschillende groenten aan bod alsmede hoe deze te verwerken.
Ondanks dat het boek is toegespitst op de Amerikaanse situatie, (met name klimaat en de verkrijgbare groenterassen), zijn de uitgelegde basishandelingen voor iedereen toepasbaar. En natuurlijk kan je de recepten ook prima met Nederlandse groente-rassen maken.


Vegetable Gardening and Cooking
engelstalig, by Dorothy and Thomas Hoobler
Paperback, 96 pagina’s
Produced for Grosset & Dunlap by Media Projects Inc. New York, N.Y.
Copyright © 1975 by Grosset & Dunlap, Inc.
Cover photography by Tony Gauba
Other photographs by Elinor S. Beckwith, J.C. Penny, W. Atlee Burpee Co. Ferry-Morse Seed Co. U.S. Department of Agriculture
All illustrations by Abe Echevarria
Printed in the United States of America
ISBN 0-448-11991-9 (trade editon), 0-448-13306-7 (library edition)
Gekregen van familie

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank