Verfrissende perziken

Verfrissende perziken

Een klassiek Frans dessert is “Pêches rafraîchies”, dat letterlijk “verfrissende perziken” betekent; het is een verkoelend zomerdessert van perziken en frambozen. Met de combinatie perziken en frambozen zit je altijd goed, maar natuurlijk kan je van de traditie afwijken door met een andere bessensoort te experimenteren. Dat deed ik met blauwe bessen, en met succes!

Je hebt nodig

150 ml water
150 gram suiker (bij voorkeur zelfgemaakte vanillesuiker)
4 tot 5 lichtvlezige (platte) perziken
150 ml slagroom
1 eetlepel suiker
2oo gram blauwe bessen
1 eetlepel (lindebloesem)honing

Verder heb je nodig

1 pannetje, een lepel, een mesje, een snijplank, een schaal, een kom, een mixer of garde, een blender

En zo maak je het

1. Doe het water met de vanillesuiker in de pan. Roer om de suiker op te lossen. Breng het aan de kook en laat het 2 minuutjes pruttelen. Laat afkoelen tot lauwwarm.
2. Schil de perziken en snij ze in mooie parten. Leg ze in de schaal en overgiet ze met de suikerstroop. Zet het minstens een uur koel weg.
3. Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf.
4. Was de bessen. Draai ze vlak voor het opdienen met de honing in de blender tot een fijne massa.
5. Schik de perziken op een dessertbordje, schenk er de blauwe bessenpuree over. Serveer met slagroom.

 

 

Dit recept zit in:

Type: besvruchten, nagerecht, steenvruchten