Verse groente!

Geschreven door eetweetjes (Tineke)

09-08-2013   | |   Herkomst , Keukentafel , Plantaardig



2013-1492

Wat is vers, en waar haal je het?

Kenmerken van verse groente zijn
– frisse, stevige bladeren,
– knapperige wortels,
– gladde, volle, stevige vruchten
Als je groente met slappe, verlepte bladeren ziet liggen is die zeker niet vers meer. Hetzelfde geldt voor slappe, buigzame wortels, of rimpelige, slappe vruchten. Het woord slap komt iedere keer weer voor, die slapte komt omdat het water uit de groente is verdwenen, en met het water een aantal essentiële voedingsstoffen. Dus hoe verser de groente, hoe meer voedingsstoffen er inzitten.
Bij gesneden groente lekken de voedingsstoffen er nog sneller uit via de snijvlakken. Je groente vlak voor het bereiden snijden zorgt ervoor dat je er de meeste voeding van op je bordje krijgt.

Waar haal je verse groente?
Je denkt in eerste instantie waarschijnlijk meteen aan de supermarkt, of de bio-natuurwinkel, of de groentestal op de markt. Maar er zijn meer mogelijkheden!
Ik som er een aantal voor je op: