Vis Almere

Jaren geleden, in het begin van de jaren tachtig, toen Almere nog slechts uit Haven, Stedenwijk en zandvlaktes bestond had je bij de haven een viskraampje waar je echt lekkere gerechten kon kopen. Regelmatig zeilden wij vanuit Amsterdam via het IJ- en Gooimeer naar de nieuwste stad van Nederland, meerden af in de haven en gingen bij de visboer langs. Een van de gerechtjes daar vonden wij zo lekker dat wij besloten om daar onze eigen variant van te maken, zodat we niet iedere keer naar Almere hoefden af te reizen.
Het lukte wonderwel, zodoende werd het recept genoteerd, en dus bewaard.

Voor onze versie van “Vis Almere” heb je nodig:
1 gestoomde makreel
3 el water
1 el kruidenazijn
ca. 1/8 blok boemboe bali (Koningsvogel *))
2 teentjes knoflook
1 klein uitje
1 el worcestersaus
(evt. 2 verse pepertjes)

1. De vis schoonmaken: Ontdoen van huid en graten en in mooie stukjes verdelen.
2. Alles (behalve de vis) aan de kook brengen en 3 minuten laten doorkoken. Dit mengsel warm over de schoongemaakte vis gieten.
3. Ca. 4 uur (op kamertemperatuur) of 24 uur (in de koelkast) laten staan en af en toe (ca. 6 keer) om en om scheppen.

*) Koningsvogel is een oud merk van een kleinschalig, klantvriendelijk bedrijf.
Ons recept is ontwikkeld in 1983 toen de e-nummers nog niet zo massaal als tegenwoordig aan ons voedsel werden toegevoegd. Check voor alle zekerheid de ingredientenlijst.
De allergenen informatie van deze boemboe bali kruidenmix zegt: Selderij, Tarwe, Soja.

Dit recept zit in:

Type: vis