Warme kruidenwijn

Geschreven door eetweetjes (Tineke)

14-12-2013   | |   Kookschrift



2013-6555-drank

Gisteravond fijn bij het houtvuur genoten van deze heerlijke drank. Gebruik hiervoor een redelijke wijn, het hoeft echt geen topper te zijn, maar neem niet de goedkoopste wijn.
Maak niet teveel tegelijk, want met bewaren gaat de smaak snel achteruit.

Je hebt nodig:
1 fles rode wijn
1 1/2 kaneelstokje
flinke snuf versgeraspte nootmuskaat
ca. 10 kruidnagels
snufje versgemalen peper
sap van 1 sinaasappel
schil van een halve sinaasappel, dun afgeschild (gebruik hiervoor een dunschiller)
1 volle dessertlepel bruine basterdsuiker

Verder heb je nodig:
een mooie pan
theemokken of aardewerken bekers

En zo maak je het:
1. Doe de wijn met de specerijen, het sinaasappelsap, de schil en de suiker in de pan.
2. Verwarm dit op een laag vuurtje al roerend tot de suiker is opgelost. Zet nu de warmtebron zo laag mogelijk om de wijn heel zachtjes verder te verwarmen tot tegen het kookpunt. Hoe langer dit duurt hoe meer smaak de specerijen kunnen afgeven.
3. Als de wijn op temperatuur is, warmtebron uitzetten, de wijn zeven en in de mokken of bekers schenken.