Winterse witte

Glühwein, bisschop, mulled wine, het zijn allemaal heerlijke warme drankjes voor de winteravond. Allemaal met rode wijn als basis. Maar omdat ik witte wijnen nou eenmaal lekkerder vind dan rode ben ik eens gaan experimenteren met een spätlese uit het rijngebied. Dat deze betaalbare wijnen niet alleen lekker zijn bij tuinfeesten en warme zomeravonden bewijst het volgende recept.

Voor 2 glazen heb je nodig:
1/2 fles rijnwijn
een stukje muskaatnoot
een half stokje kaneel
2 koffielepels ruwe rietsuiker

Verder heb je nodig:
Een pannetje

En zo maak je het:
1. Doe de wijn met de suiker in de pan.
2. Rasp ongeveer 1/4 van een muskaatnoot boven de pan, en voeg ook het stukje kaneel toe.
3. Verwarm al roerend tot de suiker is opgelost.
4. Laat het een kwartiertje op een heel laag vuurtje trekken.
5. Schenk het door een zeefje in de glazen en serveer meteen.

2013-6678-drank

 

 

Dit recept zit in:

Type: alcohol, drank