Zuurkoolpizza

Zuurkoolstamppot? Mij doe je er geen plezier mee. Maar zuurkool op zich vind ik wel heel lekker. Ik maak er ovenschotels mee, en voor de variatie bedacht ik dit recept. Een snel-klaar hoofdgerecht, maar ook ideaal als snack. Valt bij jong en oud in de smaak.

Als hoofdgerecht is dit recept voldoende voor 3 personen, als snack voor 6 personen.

Je hebt nodig:
ca. 450 gram fijn brooddeeg
1 klein blikje tomatenpuree
ca. 400 gram zuurkool *)
vers fruit als bv. stukjes ananas, partjes mandarijn, schijfjes appel
150 gram feta
1 rode paprika
100-125 gram zuurkoolspek (dobbelsteentjes of reepjes)
175 gram geraspte belegen kaas

En zo maak je het:
1. Bak de spekblokjes even uit, totdat ze bijna knapperig zijn.
2. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet, en snijd het daarna kleiner.Was de paprika, verwijder zaden en zaadlijsten, en snijd hem in stukjes. Schil het fruit en snijd het in stukjes. Snijd de feta in dobbelsteentjes.
3. Verwarm de oven voor op 180 gr. C.
4. Beleg een bakplaat met het croissantdeeg (20 x 30 cm).Bestrijk het deeg met tomatenpuree.Verdeel de zuurkool erover.Verdeel daarna de overige ingredienten erover, en bedek alles met een royale laag geraspte kaas.
5. Bak de pizza ca. 25-35 minuten in de oven.

*) Variatie: Neem eens een zakje kerriezuurkool, deze is al klein gesneden.

 

Dit recept zit in:

Type: brood, groente