The Amsterdam Coffeeshops

Het hele jaar door komen toeristen van heinde en ver om te ervaren wat de Amsterdamse coffeeshop te bieden heeft. Dat dit meer is dan alleen een kop koffie en een zakje groene blaadjes wordt uitgelegd en prachtig verbeeld in dit boek.
In de eerste pagina’s wordt ingegaan op het Nederlandse drugsbeleid, de cannabisplant, een stukje geschiedenis, stereotypering, gedoogbeleid en wetgeving, en – last but not least – het sociale aspect van de coffeeshop.

Het tweede en grootste deel van het boek wordt ingenomen door prachtige foto’s van de binnen- en buitenkant van enkele tientallen coffeeshops. Liefhebbers van home-styling komen in dit deel helemaal aan hun trekken: Juweeltjes van intereurdesign passeren de revue, van ouderwets gezellig tot ultramodern, en alles wat er tussenin zit.
Dat er niet alleen koffie wordt geschonken en weed verkocht tonen de menuborden en barmeubels die op een aantal foto’s zijn te zien.
Ook bieden een aantal shops een pooltafel of schaakbord voor de gasten die wat meer vertier zoeken.

Voorin het boek vind je een inhoudsopgave, achterin staat een lijst van de gefotografeerde coffeeshops, en een korte beschrijving van de makers van het boek.


The Amsterdam Coffeeshops – Smoking Hot Souvenir
Engelstalig
Eric Verhoeven
Hardcover, 135 pagina’s
Tom B. Publishing, Tom B. Publishers, Amsterdam
Copyright ©  by Eric Verhoeven 2015
Photography Eric Verhoeven
Book design Brenda Knoll
Translation Joost Doevelaar
Printed and bound in the Netherlands by Wilco Amersfoort
ISBN 978-90-821898-1-0 / NUR 500
Gekregen in een van de coffeeshops, 2015

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: drank