Appelcrumble

Afgelopen zondag maakte ik voor een speciale gelegenheid een appelcrumble. Absoluut niet moeilijk, en het resultaat valt altijd in de smaak.

Voor 3 à 4 personen heb je nodig:
3 à 4 appels
boter om in te vetten,
½ eetlepel suiker
Kruimellaag volgens kruimeltoprecept 2.

Verder heb je nodig:
een schilmesje, een schaal of kom, een (steel)pannetje, een (houten) lepel, een ovenschaal

En zo maak je het:
1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Gebruik hiervoor de schaal of kom
2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
3. Vet een ovenschaal in met wat boter, strooi de suiker erin en schud zodat alles met een dun laagje suiker is bedekt.
4. Smelt in het pannetje de boter, voeg de havermout toe. Roer goed door.
5. Haal de pan van het vuur en roer de overige ingrediënten er op volgorde door. Goed vermengen voor je het volgende ingrediënt toevoegt.
6. Verdeel de appelstukjes gelijkmatig in de ovenschaal. Strooi ca. 1/3 van het kruimeltopmengsel erover, en schud dat er door. Strooi dan de rest van het mengsel erover, zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, en bak het ca. 25 minuten.
7. Warm of koud serveren. Kan zo gegeten worden, maar is ook lekker met room, slagroom, vla of ijs.


Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Prijsniveau: voordelig

Dit recept zit in:

Type: fruit, nagerecht, oven, pitvruchten