Appeltaart

Natuurlijk mag een recept voor appeltaart niet ontbreken. Zo’n echte, die oma ook bakte, met een ruitjespatroon van deegreepjes bovenop. Simpel gebak maar o zo lekker!

Voor een taart van ca. 22 cm. ∅ heb je nodig

1 portie deeg volgens basisrecept 2 (basisdeeg voor taartbodems)
3 à 4 stevige appels, bv. elstar of golden delicious
1 eetlepel suiker
flinke snuf kaneel

Verder heb je nodig

een kom of schaal, een schilmesje, een deegroller, een springvorm van 22 cm ∅ of een ovenvaste schaal, een velletje bakpapier

En zo maak je het

1. Schil de appels en snij ze in stukjes. Doe ze in een kom en strooi de suiker en kaneel erover. Hussel goed door elkaar.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
3. Rol 2/3 van het deeg uit tot een dikke lap.
4. Bekleed de springvorm of de ovenvaste schaal met het velletje bakpapier. Verdeel het uitgerolde deeg over de bodem en wanden van de vorm.
5. Leg de appels in de deegvorm.
6. Rol de rest van het deeg uit en snij het in repen van 1 cm breedte. Maak een ruitpatroon over de appels met de repen. Werk ook de omtrek af met deegrepen, druk lichtjes aan.
7. Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.
8. Zet de vorm op een rooster en laat de taart afkoelen. Verwijder de vorm en snij de taart in punten. Ook de volgende dag nog erg lekker.


Moeilijkheidsgraad: **
Prijsniveau: €€

Dit recept zit in:

Type: fruit, gebak, herfst, nagerecht, oven, pitvruchten