Brownies & repen

Brownies & repen

Het boek “Brownies & repen” heeft een aansprekende foto op de omslag. En de eerste regel tekst op de binnenflap – “Bent U een echte zoetekauw?” – slaat helemaal op mij.  Net zoals op mijn zus, die daarom meteen dit boekje kocht. Niet voor haarzelf, zij hield ervan om anderen bij te maken met een cadeautje en gaf het aan mij.
Het boek vond al snel een plekje in mijn boekenkast, tussen alle andere boeken met zoete recepten. En daar lag meteen een struikelblok: Ik bekeek af en toe de prachtige foto’s, maar maakte niet de recepten. Ik heb namelijk al een goed brownierecept, waar ik altijd hoge ogen mee scoor.

Inspiratie nodig

Maar eens, nog niet zo lang geleden, kwam de dag dat ik zo’n zin had in iets met chocolade in het toetje. Ik pakte verschillende boeken uit de kast om inspiratie op te doen, en kwam uit bij dit. Met ideeën genoeg om uit te kiezen. Ik ging voor het makkelijke recept van chocoladebrownies met pistachenoten, want dat leek me lekker. Makkelijk omdat in dit recept cacaopoeder wordt gebruikt. Dit in tegenstelling tot gesmolten chocolade zoals in mijn recept. Lang verhaal kort: De combi was lekker, maar de consistentie vond ik wat minder. Ik ga dus terug naar het eigen brownierecept maar zal voortaan wel een heleboel variatie-ideeën uit dit boek gebruiken.

En dan de repen. En de plakken en carrés. Daar ben ik nog niet aan toegekomen. Maar omdat de foto’s er geweldig uitzien, ga ik me ook daar binnenkort aan wagen. Inspiratie genoeg. Wat te denken van Espressoplakken, kleverige vruchtenrepen met whisky of citroen-amandelrepen. Zomaar even een paar van de 90 recepten in dit boek.

Indeling

Alle recepten zijn zoet, maar er is een indeling gemaakt in Zoets, Lekker kleverigs, Fruitigs en Iets bijzonders. Achterin het boek is een alfabetisch register te vinden. Brownies & repen is dus een overzichtelijk boek. Ik vind het een aanrader!


Brownies & repen – meer dan 90 inspirerende reepten
Liz Franklin – Fotografie: Tara Fisher
Veltman uitgevers

© 2005 Conran Octopus Limited
Tekst © 2005 Conran Octopus Limited
Fotografie © 2005 Conran Octopus Limited
Ontwerp en lay-out © 2005 Conran Octopus Limited
Ontwerp: Victoria Burley
Fotografie: Tara Fisher
Productieleiding: Angela Couchman

Nederlandstalige uitgave:
© Veltman Uitgevers, Utrecht
Vertaling: Gwen Neuman/Vitataal
Redactie: Heleen Silvis
Productie: Vitataal, Oostrum
Omslagontwerp: Ton Wienbelt, Den Haag
Opmaak: De Zrij, Utrecht

ISBN 90 5920 482 4
Gekregen van mijn zus, februari 2009. (Zomaar, ze zag het liggen en dacht meteen aan mij).

Dit bericht zit in:

Tag: bakken (oven), feestelijk, zoet

Categorie: Boekenplank