Chocolade

Soms zien boekjes er gewoon zo mooi uit dat je ze niet kunt laten liggen, zeker niet voor het bedrag wat dit boekje kostte. En als het dan ook nog over chocolade gaat, dan ligt ie, pardoes in het winkelmandje.

Ondanks dat er lekkere gerechten in staan is dit boek voor mij niet echt een hoogstandje. Mijn bedenking is vooral dat er weinig concrete informatie instaat, slechts één bladzijde met beknopte uitleg over de herkomst van chocola, en de plek die het nu in de wereld heeft ingenomen. Meteen daarna volgen ca. vijftig recepten waarin chocola wordt gebruikt.
De indeling is summier. De inhoudsopgave spreekt van verschillende hoofdstukken of categorieën, maar in het boek komen die niet duidelijk naar voren. Slechts een aanduiding in kleine print in de bovenmarge van de pagina’s toont de categorie. Achtereenvolgens zijn dat

  • Nagerechten
  • IJs en co.
  • Cake
  • Koekjes
  • Taart en gebak
  • Snoeperijen
  • Drankjes en sauzen

Verder is er nog een woordenlijst en een register.

Wel een groot pluspunt aan dit boek zijn de fraaie kleurenfoto’s van ieder gerecht. Veel aandacht voor het onderwerp, zonder storende elementen: Het afgebeelde gerecht komt tot zijn recht!
Ook mag gezegd worden dat er aandacht is gegeven aan de keuze van de gerechten, het boek bevat een aantal verrassende creaties.


Chocolade – Fijnproevers
BSN Culinair

Originele uitgave © ACP Publishing Pty Limited
Nederlandstalige uitgave © Allegrio, Olen, België
Nederlandse vertaling: Emmy Middelbeek
Deze uitgave in samenwerking met ACP Publishing Pty, Australië

Hardcover, 111 pagina’s
Een uitgave van Boek Specials Nederland bv, Postbus 1176, Oegstgeest
art. nr. 524205

Gekocht bij Kruidvat (ca. 2013) – € 2,99

 

Dit bericht zit in:

Tag: boeken, zoet

Categorie: Boekenplank