De Landelijke Keuken

Die boekenbon die ik voor mijn verjaardag kreeg, daar ging ik nou eens een kookboek voor kopen. Zoveel had ik er indertijd nog niet, maar ook toen was ik al behept met het “kookboekverzamelvirus”. Ik toog dus naar de dichtsbijzijnde betere boekhandel om eens rond te snuffelen. Al snel werd mijn oog getroffen door deze titel “De Landelijke Keuken”. Begin jaren negentig, helemaal hip. Met mijn hang naar zelfdoen bedacht ik me niet en even later liep ik een boek rijker de winkel weer uit.

Thuisgekomen bleek het toch een iets andere insteek te hebben dan ik in eerste instantie had gedacht. Zelfdoen was niet het belangrijkste aspect, bij de landelijke keuken draait het meer om eenvoudige kost en het omgaan met natuurlijke ingrediënten van het seizoen, en een wat informele presentatie. Toch helemaal goed, want ook dat past in mijn straatje.

Dit boekje is opgesteld in twee delen, nl. algemene informatie over de landelijke keuken en het receptendeel.
In het algemene deel vind je informatie over ingrediënten en keukengereedschap, voorzien van sfeervolle kleurenfoto’s. De recepten zijn onderverdeeld in Voorgerechten, Hoofdgerechten, Salades en groenten, en Gebak. Veel gerechten worden getoond op mooie kleurenfoto’s.
Verder is achterin het boek een alfabetisch register opgenomen, waarbij als extra naar de foto’s wordt verwezen met een cursief gedrukt paginacijfer.


De Landelijke Keuken
Jocasta Innes
Hardcover, 64 pagina’s
First published in 1994 (The Country Cook’s Companion)
© 1994 Reed International Books Limited, London
© 1994 voor de Nederlandse vertaling Uitgeverij Unieboek, Houten
Vertaling: Jolanda van Oorschot
Omslag en belettering binnenwerk: Julie Bergen
ISBN 90 269 3074 7/CIP, NUGI 421
Gekocht voor een verjaardagsboekenbon, ca. 1994

Dit bericht zit in:

Tag: boeken, eenvoudig

Categorie: Boekenplank