volkstuin

Eetweetjesnieuws 2023 - 1

In dit Eetweetjesnieuws: Een nieuw jaar, 2023 – Huishoudelijke klusjes – Zuinig aan – Volkstuin

2023

Van de kalender van 2022 scheurden we het laatste blaadje, de nieuwe kalender voor 2023 hingen we op. Wat het jaar zal gaan brengen weet ik niet. Daarom mijn wens aan iedereen: Veel goeds, geluk en gezondheid in dit nieuwe jaar.

Koelkast schoonmaken

Een klusje wat ik voor me uitschuif. Maar begin januari haalde ik alle platen en vakjes uit de koelkast en greep een sopdoekje. Het hele koelkastinterieur knapte er van op. Alle potjes, flesjes, pakjes zijn nagekeken op “weg”en “bewaar”. Het resultaat is een heldere, frisse en overzichtelijke koelkast.
Het volgende project op de lijst is het inventariseren van de vriezerinhoud.

Zuinig

Januari is in huize Eetweetjes de maand van zuinig aan. Dat betekent een greep uit voorraadkast en vriezer. En dan daarmee aan de slag om verrassende en smakelijke combinaties te maken.
Zeker nu de boodschappen in sneltempo steeds duurder worden is improviseren in de keuken een waardevolle eigenschap. Kennis van producten en ingrediƫnten, en daar creatief mee omgaan in de keuken is kostenbesparend bij het boodschappen doen.

Volkstuin

We stonden sinds vorig voorjaar op de wachtlijst voor een volkstuin. Afgelopen december kregen we een telefoontje dat er twee tuinen beschikbaar zouden zijn. Na een kijkje op het complex bliezen we het af, deze tuinen waren enorm verwaarloosd. Echter, een dag later bleek er toch ook nog een andere tuin vrij te zijn. En omdat die er iets beter uitzag hebben we geaccepteerd.
We moeten deze tuin in eerste instantie flink opknappen. Het perceel is begroeid met gras, brandnetels, pitrus enz., het hek moet gerepareerd, er moet een nieuw poortje komen, tien meter haag moet gesnoeid. En nog wel wat klussen voor we met het echte tuinieren kunnen beginnen. Maar we hebben nu wel 150 m2 tuin waarop we lekkere groenten en fruit, maar ook kleurige bloemen gaan laten groeien. We maken alvast wensenlijstjes met wat we willen kweken en bladeren door zaadcatalogussen. Zin in!

Dit bericht zit in:

Tag: moestuin, thema-zuinig, winter

Categorie: Nieuwsweetjes