Fruit uit alle windstreken

En daar had ik hem zomaar, een boek met foto’s van Kees Jansen! Kees is een bijzonder goede productfotograaf, en dat bewijst dit boek ook wel.
Allerhande fruit: bekend en minder bekend, dicht bij huis en exotisch, gangbare en zeldzamere rassen zijn door hem met zijn Hasselblad en een speciaal ontworpen lichttafel prachtig op de foto gezet.

Dit boek biedt naast de duidelijke foto’s ook veel informatie over alle (meer dan 400) gefotografeerde vruchten.  Denk daarbij aan een beschrijving van buiten- en binnenkant van de vrucht, smaak, rassen, oorspong, productielanden, aanvoertijden, gebruik, houdbaarheid, industriële verwerking, voedingswaarde.
Daarnaast tref je ook veel informatie over de ontwikkelingen op de (wereld)fruitmarkt, o.a. verdwenen en nieuwe soorten, genenbanken. Verder wordt ingegaan op fruit als handelsproduct; transport en opslag van fruit uit en naar alle delen van de wereld.

Het boek wordt besloten met een receptendeel waarin aandacht wordt besteed aan gerechten met meer exotische vruchten, zoals vleesgerechten met bv. kaki’s en heerlijke toetjes met guave of passievruchten.

In dit verzorgde boek is naast een inhoudsopgave en register ook een opgave van de geraadpleegde literatuur opgenomen.


Fruit uit alle windstreken
Een kleurrijke, smaakvolle gids met aanwijzingen voor het gebruik van ruim 400 soorten en rassen
Paperback – 179 pagina’s
Door Dick Pijpers, Jac. G. Constant, Kees Jansen
Uitgeverij Het Spectrum Utrecht/Antwerpen
© 1985 (deze editie) Uitgeverij Het Spectrum
ISBN 90 274 9022 8
Gekregen in 1985 of 1986 als verjaardagscadeau

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: fruit, herkomst