Gekruide appelcompote

Denk je aan herfst, dan denk je ook aan appels!

Hier een makkelijk recept voor een lekkere, verrassend gekruide, compote van dit oerhollandse fruit.
En binnen een half uur op tafel.

Voor 4 personen heb je nodig:
4-5 stevige handappelen (bv. Jonagold)
water
1 el arrowroot
mespunt ketoembar,
mespunt djahe (gemalen gemberwortel)
snufje kardemom

En zo maak je het:
1. Schil de appelen, en zet ze op met een bodempje water op een hoog vuur tot ze koken. Laat ze een paar minuten op een laag vuur koken, tot ze zacht zijn.
2. Maak een papje van arrowroot en een beetje water.
3. Doe het papje bij de appels en bind hiermee het vocht. Voeg de kruiden toe. Laat nog een minuutje doorkoken.
4. Laat de compote af laten koelen tot warm.
Ook lauwwarm of koud is deze compote lekker.
Suiker toevoegen is niet nodig, zeker niet als je de wat zoetere soorten appels gebruikt.

Dit recept zit in:

Type: bijgerecht, fruit, herfst, pitvruchten, snel