
Het grote boek met Desserts
Eerste indruk: Een plaatje van een boek!
Aan het begin van dit boek is te lezen dat desserts het leven leuker maken. Ik ben het daar volmondig mee eens. Desserts, nagerechten, toetjes, ze zijn een streling voor de tong.
Toetje dekt de lading niet bij de kunstzinnige creaties in dit oorspronkelijke Australische boek. Trouwens, iedereen die wel eens een aflevering van Zumbo’s Just Desserts heeft gezien weet dat wat er uit de Australische keuken komt kunstwerkjes zijn op patisserie-gebied.
De duidelijke recepten zijn stapsgewijze weergegeven. Een prettig extraatje is de sterrenaanduiding voor de moeilijkheidsgraad. Van de meeste desserts zijn likkebaardend lekkere kleurenfoto’s geplaatst.
Aan het begin vind je algemene informatie over desserts, verder worden tips gegeven over o.a. maten, ingrediënten en keukengerei, daarna volgen de hoofdstukken per soort dessert:
- Custard en andere romige gerechten
- Kwarktaart
- Meringue
- Fruit en gelei
- Pannenkoeken
- Gebak
- Gebakken desserts
- Kleverig en gestoomd
- Laagjestaarten en trifles
- Pronkstukken
- IJs
- En als laatste hoofdstuk: Vetarm
Door deze hoofdstukken heen vind je informatie over bv. room, fruit, suiker, sauzen, chocolade etc.
Compleet met inhoudsopgave aan het begin en register aan het eind van het boek.
Het grote boek met desserts
Uitgegeven door Murdoch Book®, een onderdeel van Murdoch Magazines Pty Ltd, Australië
Eerste druk 1998. © Tekst, ontwerp, fotografie en illustratie, Murdoch Books® 1998
Oorspronkelijke titel: Classic Essential Dessert Cookbook)
© 1999 Nederlandstalige editie: Könemann Verlagsgesellschaft mbH, Keulen
Hardcover, 304 pagina’s
Productie Nederlandstalige uitgave: TextCase, Groningen
Vertaling: Yolande Heersma (voor TextCase)
Redactie: Elke Doelman
Zetwerk: Judith Huizenga
Productieleiding: Detlev Schaper
Gedrukt en gebonden door Leefun, Hongkong
Printed in China
ISBN 3-8290-2961-6
Gekregen februari 2019 van Suus, via Piet