Handboek oven

Na eerst alleen recepten uit Karin’s wekelijkse column te lezen, later via haar internetsite, nu dan in een van haar fraaie kookboeken. En wat voor eentje! Een mooi vormgeven bakboek, met niet alleen recepten, maar ook achtergrondinformatie en tips. Een kookboek met meerwaarde zoals ik ze noem.

Bij de aanschaf (ik mocht uitzoeken welk boek ik wilde) kregen we letterlijk een voorproefje van wat dit boek te bieden heeft: De tafel in boekhandel het Leesteken stond vol lekkers dat gemaakt was volgens Karins receptuur.
En Karin heeft heel schattig dit juweeltje voor mij gesigneerd.

Het boek is heel praktisch in twee delen gesplitst: een hartig en een zoet. Daarvoor vind je informatie over ovens en de bij het bakken benodigde hulpmiddelen. Voorzien van een inhoudsopgave en een uitgebreide index met zoekmogelijkheden op verschillende ingangen.

Ik heb het boek nog tekort in huis om er al mee aan de gang te zijn gegaan. Wel heb ik me al heel erg verlekkerd aan vooral de hartige dingen die erin staan, maar ook in het zoete deel staan verrassend lekkere en niet alledaagse dingetjes. Het is gewoon zo dat ik niet kan kiezen wat ik als eerste zou willen maken. De foto’s maken het echt niet makkelijker, want het een ziet er nog lekkerder uit dan het andere.
Zou het de pompoen met gember worden of toch maar die maanzaadtaart met lemon curd?


Handboek oven – uit de reeks “Koken met Karin” door Karin Luiten
Hardcover, 218 pagina’s
Copyright Karin Luiten/Koken met Karin
Tekst en receptuur: Karin Luiten
Vormgeving: Freddy Vermeulen en Anne Toledo
Fotografie: Harold Pereira, Peter Casell
Illustraties: Karin Luiten
Eerste druk, september 2012
ISBN 978 90 468 1304 1, NUR 440 eten&drinken algemeen
Gekregen 9 mei 2014 als vroeg verjaardagscadeau

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: feestelijk, gebak, groente, snack, tussendoortje, vegetarisch, vis, vlees