Happen van de plank

Toen ik de boeken bekeek die ik van Ina had gekregen viel mijn oog meteen op dit boek. Happen? Van de plank? Betekent dat soms informeel hapjes presenteren en eten? Dat bleek inderdaad zo te zijn en zelfs nog meer want de plank hoeft niet alleen voorbehouden te zijn aan hapjes, hij is ook prima geschikt om al die kleine bijgerechtjes die deel uitmaken van een maaltijd te presenteren. Of pak eens uit met een grand dessert op de plank. Dit boek geeft inspiratie te over om “out of the box” te denken. En niet alleen wat betreft de hapjes of gerechten. Ook de plank zelf wordt niet vergeten. Die kan nl. variëren van simpele houten snijplank tot aan de prachtig getekende olijfhouten planken.

Het boek begint met een inleiding en inhoudsopgave. Daarna volgen dan hoofdstukken, waarbij 6 pagina’s per thema zijn uitgetrokken.
Omdat ik gek ben op afwisseling is dit echt zo’n “spekkie naar mijn bekkie”-boek. Die afwisseling komt goed naar voren in de 12 ideeën voor smakelijke themaplanken, die elk in een apart hoofdstuk worden behandeld. Om er enkele te noemen: Tapas plank, Hollandse plank, Afternoon tea plank, Kids plank.
Ieder thema start met een foto over 2 pagina’s van een mooi opgemaakte plank. Daarbij een korte toelichting op de keuken of het thema. Daarna volgen dan 3 recepten voor toepasselijke gerechtjes, compleet met foto’s. Verder vind je dan nog tips en/of aanvul-ideeën.


Happen van de plank – in 12 verrassende thema’s
Copyright: Dex B.V. 2015
Concept en productie: Miller Media & Concepts B.V. in samenwerking met Dex B.V.
Redactie: Djoni Laarkamp-Makkink, Désirëe Verkaar
Grafisch ontwerp: Karin Papen
Vormgeving: Suzanne Groenewegen
Coördinatie: Claire Eversdijk
Receptuur en Foodstyling: Aram van Beek
Fotografie en Styling: Peggy Janssen
Met dank aan Bowls and Dishes, LA Organic
NUR 440 / ISBN 978-94-90561-07-9
Gekregen in 2019

Dit bericht zit in:

Tag: boeken, tussendoortje

Categorie: Boekenplank