Ingrediënten

Dit boek is een naslagwerk, en daarnaast een fotoboek. En niet zomaar een fotoboek! Het is een  watertandend-likkebaardend lekkerbekken-fotoboek!
Wat een werk is hierin gestopt, niet alleen wat de fotografie betreft, maar ook met het inventariseren en vergaren van al die verschillende ingrediënten die er te koop zijn. Vanuit de verste uithoeken van de wereld liggen er producten in onze winkels, en je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het in dit boek. Daar komt nog bij dat bij ieder ingredient aangegeven wordt hoe het gebruikt kan worden.

Ook aan de vormgeving is aandacht besteed, wat zich onder andere uit in de presentatie.
Het is een overzichtelijk boek, met een inleiding, inhoudsopgave, register en verantwoording. Het grootste deel vormen natuurlijk de hoofdstukken met de gefotografeerde ingrediënten, ingedeeld in:

  • Kruiden, specerijen en zaden
  • Smeersels, smaakstoffen, bakproducten en conserven
  • Olie, margarine en vetten
  • Zuiven en producten van de boerderij
  • Vruchten, groenten en paddestoelen
  • Bloem, granen, graanproducten en pasta
  • Vis, schaal- en schelpdieren, vers en geconserveerd
  • Vlees, vers en bewerkt
  • Gevogelte en wild
  • Koffie en thee
  • Van over de hele wereld

Ingrediënten – Loukie Werle, Jill Cox
Oorspronkelijke editie © 1998 JB Fairfax Press Pty Limited and Atlas International Limited, NSW 2011 Australia
Oorspronkelijke titel: Ingredients

Idee: Peter Mirams
Redactie Judy Sarris
Ontwerp: David Leigh

© Nederlandstalige editie: © Könemann Verlagsgesellschat mbH, Keulen
Productie Nederlandstalige uitgave: Studio Imago, Amersfoort
Vertaling: Henk Noy (voor Studio Imago)
Productie: Ursula Schümer
384 bladzijden, glossy paperback
Druk en bindwerk: Leefung Asco Printers Ltd., Hongkong
Printed in China

ISBN 3-8290-3452-0
Gekocht tweedehands boekenmarkt, januari 2018, € 1,00

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: herkomst