Koken met vis en zeevruchten

Het boek begint met een beknopte inleiding over vis (als voedingsmiddel, andere voedingsgewoonten in vakantie-oorden, kwaliteit bij aanschaf, en bereiding), meteen daarna vinden we de recepten, die onderverdeeld zijn in “Soepen en voorgerechten”, “Lichte maaltijden” en “Hoofdmaaltijden”. Verder is er nog een register en dan houdt het wel op.

Het is dus een typisch voorbeeld van een receptenboek. Er zijn er meer dan 50 in dit boek opgenomen, en bij ieder gerecht wordt een paginagrote kleurenfoto getoond. Mooi, dat wel, maar je kan nou niet zeggen dat dit een “creatief” kookboek is. Neemt niet weg dat de klassiekers als Matelote, Salade Niçoise of Pizza Marinara wel zijn opgenomen.

Om eerlijk te zijn, de formule van dit soort boeken spreekt me niet echt aan, bij mij staat dit boek dan ook meer voor “de leuk” dan voor “het nuttig”  in mijn boekenkast.


Koken met vis en zeevruchten – inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden
Oorspronkelijke titel: Fish and seafood cooking
© 1993 Colour Library Books, Engeland
© 1993 Nederlandstalige editie: Rebo Productions, Lisse
Fotografie: Peter Barry, Recepten: Judith Ferguson
Vertaling: Nannie Nieland-Weits
Omslagontwerp: Ton Wienbelt, Den Haag
ISBN 90 366 0858 1 – 5e druk 1998
Ik heb dit boek gekregen, maar weet niet meer wanneer.

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: vis