Kruimellaag recepten

Een aantal recepten voor een kruimeltoplaag. De eerste twee recepten zijn gebaseerd op haver en spelt, zowel een eenvoudige als een wat uitgebreidere versie. Het derde recept past in een paleo-dieet.
Met deze kruimellaag recepten en wat fruit maak je snel een stevig nagerecht.

Kruimeltoplaag 1

40 à 50  gram havermeel
125 gram speltvolkorenmeel *)
ca. 80 gram boter
50 gram suiker

  1. Draai alle ingrediënten eventjes in de foodprocessor (met het mes) tot het mengsel eruitziet als fijne broodkruimels.

Kruimeltoplaag 2

50 gram boter
75 gram havermout
30 gram (spelt)bloem *)
50 gram fijngehakte (of gemalen) hazelnoten of amandelen
25 gram suiker

  1. Boter smelten, pan van het vuur en de overige ingredienten op volgorde toevoegen, goed vermengen voor het volgende ingrediënt erbij wordt gedaan.

Kruimeltoplaag 3

(Dit is er eentje voor de paleo eters onder ons)

2 lepels kokosolie
2/3 kop (200 ml) gedroogde kokosrasp
2/3 kop (200 ml) (grof) gemalen amandelen
1 geprakte banaan
3 in kleine stukjes gesneden (medjoul) dadels
snufje kaneel

  1. Kokosolie smelten, pan van het vuur en de kokos en amandelen erdoor roeren. Daarna de geprakte banaan er goed doorheen verdelen, en op het laatst de stukjes dadel erdoor heen mengen.
  2. Wanneer je de kruimel over het fruit verdeeld strooi je er het snufje kaneel over.

Heb je geen speltmeel of -bloem in huis, dan kan je ook tarwemeel of -bloem hiervoor gebruiken.

 

Dit recept zit in:

Type: basis, granen en meel, paleo, tarwevrij