Letterlijke kost

Een lief familielid van mij is bezig met dingen te ordenen, op te ruimen. Toen hij erachter kwam dat ik door de jaren heen een flink aantal kookboeken vergaard had, bood hij mij zijn verzameling aan. Daar was ik even stil van, ik weet dat er bij hem op de plank een aantal juweeltjes (JUWELEN)  staan. Natuurlijk kon ik tegen zo’n aanbod geen nee zeggen.
Vandaag ben ik dus in de auto gestapt naar hem toe. Ik heb nog even getwijfeld of ik niet liever de fiets zou pakken, maar ben achteraf blij dat ik toch de auto heb genomen, de fiets had het allemaal niet kunnen dragen. Ik kreeg van hem ettelijke tientallen boeken: in het Engels, Nederlands en Frans, keukenencyclopedieën, klassiekers van Escoffier en Julia Child, de Charleston Receipts verzameling, boeken over o.a. de Duitse, Turkse, Chinese, Mexicaanse keuken, en niet te vergeten de Franse boerenkeuken. Heerlijke snuffelboeken over brood, paddestoelen, moestuingroente. Teveel om op te noemen!
Ik weet wat ik de komende tijd te doen heb, ik ga dit heerlijke leesvoer doornemen, en mijn verslagen, meningen, bevindingen op de site zetten, hou het in de gaten!

2013-3598-boeken

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank, Keukentafel