Lekker Limburg

Limburg , de meest zuidelijke provincie, is een land van stromen en heuvels. De rivier de Maas stroomt van zuid tot noord door de provincie, en in deze grote rivier monden vele kleinere stroompjes uit.

Een aantrekkelijk en veelzijdig gebied, en dat wist de prehistorische mens te waarderen. Sinds oude tijden huisden hier  mensen, en al in de Nieuwe Steentijd (ca. 5.500 v. Chr) werd de provincie bevolkt door vroege boeren. Deze landbouwers hadden een voorkeur voor de vooral in het zuiden van de provincie voorkomende vruchtbare en goed te bewerken löss-gronden.

Ook tegenwoordig neemt landbouw en veeteelt  nog een aanzienlijke plaats in, dit is de provincie van de asperges, en ook vind je hier veel fruitkwekerijen en varkenshouderijen.
Maar Limburg staat niet alleen bekend om zijn landbouwproducten, ook de daarvan gemaakte specialiteiten moeten vermeld worden. Zo zijn de vlaaien en appelstroop tot ver buiten de provinciegrenzen geliefd, en de vele bierbrouwerijen mogen zeker niet onvermeld blijven.

Meer artikelen over Limburg: Oogstdag op de Historische GroentehofShiitake kwekerij in Swalmen

Bronnen:
Wikipedia: Geschiedenis LimburgProvincie Limburg
Biernet

De andere provincies: GroningenFrieslandDrenteFlevolandNoord-hollandZuid-hollandOverijsselGelderlandUtrechtZeelandNoord-brabant

 

Dit bericht zit in:

Tag: herkomst, thema-provincie

Categorie: Keukentafel