Moestuindagboek 2015 - VII

Het voorjaar barst nu echt helemaal los. Beide perenbomen staan in bloei, eerst de boom waar het kaartje Doyenne du Comice aanhing (maar dat niet is), en wat later ook de Conference. Ook bij de blauwebessenstruikjes zie ik aardig wat bloemetjes zitten, de kruisbessen beginnen te bloeien, en de rode en zwarte bessen schieten ook in de knop.
Om nog even bij het fruit te blijven, op 17 april heb ik in de koude kas een aantal ananaskersplanten neergezet.
Ook op 17 april lieten de augurken hun eerste blaadjes al zien, ik ben super tevreden over het zaaigoed!

Het heeft lang geduurd, de kou van maart hield ze tegen, maar eindelijk staan de vroege peulvruchten netjes boven de grond.

Vorige week heb ik her en der door de bloemenborders papavers gezaaid, ik hou van die fragiele papierachtige bloemen, en ze beloven altijd een leuke oogst aan maanzaad.
Zondag 19 april is er alvast wat peterselie en tijm in de tuin uitgeplant, en diezelfde dag heb ik drie regels schorseneren gezaaid. Oja, en ook heb ik de pompoenen voorgezaaid, al heb ik nog geen flauw idee waar ik die in de tuin kan neerzetten. Ach… komt tijd, komt raad.

Natuurlijk gaat niet alles zoals ik zou willen, want de rabarber schiet uitbundig in de bloei. Prachtige bloemen, daar niet van, maar het haalt wel de kracht uit de plant vandaan. Die bloemen moeten er dus uit.

Wordt vervolgd

Dit bericht zit in:

Categorie: Dagboeken, Keukentafel

Tag: herkomst, lente, moestuin, plantaardig, thema-moestuin