Muntsiroop

Deze siroop is een smaakmaker voor mixdrankjes en cocktails, maar natuurlijk kan je het voor veel meer dingen gebruiken, denk maar aan een scheutje in de thee, of om smaak aan een toetje te geven, of heel gewoon als limonadesiroop met water, al of niet met bubbels.

Voor ca. 6 dl heb je nodig:
ca. 4 dl water
ca. 3oo gram suiker
1 flinke bos verse (peper)munt

Verder heb je nodig:
een pannetje, een schone theedoek of wat velletjes keukenpapier
schone gesteriliseerde afsluitbare flessen

En zo maak je het:
1. Doe water en suiker in de pan en verwarm het zachtjes tot de suiker is opgelost. Zwenk evt. de pan wat heen en weer maar roer niet. Laat als de suiker is opgelost de siroop een minuut of twee koken. Laat het iets afkoelen.
2. Was de munt, droog in een dubbelgevouwen theedoek of wat velletjes keukenpapier.
3. Leg de bos munt in de enigszins afgekoelde siroop. Doe het deksel op de pan en laat een paar uur, of een nacht staan tot de siroop helemaal koud is en de munt de smaak heeft afgegeven.
4. Haal de munt uit de pan en laat de aanhangende siroop uitlekken. Schenk de siroop in de schone flessen en sluit af. Bewaar in de koelkast.

Dit recept zit in:

Type: drank, voorbereiding