Nathalie Dupree's Matters of Taste

Of je nou de keuken induikt om een familieontbijt klaar te maken of een zomerse tuinparty voor een groot gezelschap geeft, Nathalie Dupree weet van iedere maaltijd een feestelijk gebeuren te maken.
Met haar speelse menusuggesties, compleet met aanwijzingen wat van te voren bereid kan worden wordt proef je van begin tot eind plezier.

Ieder hoofdstuk in dit boek behandelt een specifiek menu, en ziet er als volgt uit: Een kort verhaal met Nathalie’s herinneringen aan soortgelijke etentjes, zodanig geschreven dat je je bij de personen in het verhaal betrokken voelt; daarna het menu-overzicht met gerechten, de logistiek met aanwijzingen voor tijdsindeling, en als laatste de uitgewerkte recepten met tips voor variaties en specifieke aanwijzingen voor het kopen en bereiden van de ingrediënten.
Een selectie uit de inhoud: Een zomers dinertje,  het familie-ontbijt, een menu voor twee, een kreeftenfestijn voor vrienden, een geweldig zondagsmaal, een menu met gebruik van restanten.

Naast de overzichtelijke hoofdstukken waarin de menus beschreven worden vind je achterin een appendix met een aantal aanvullende recepten.
Verder is er een introductie en bibliografie, en inhoudsopgave en index ontbreken ook niet.

De indeling is duidelijk, pagina’s zijn genummerd en voorzien van hoofdstukaanduiding. De alinea’s zijn voorzien van gestileerde versieringen. Met de belettering wordt op een creatieve manier omgegaan; letters worden groot en klein, gewoon, cursief en vet gebruikt, maar omdat er slechts één lettertype gebruikt wordt komt dit de overzichtelijk alleen maar ten goede.

De tekst op de omslag (“She shares her stories en her food – all the fun, flavorful and make-ahead recipes“) komt helemaal tot uiting in dit prettig aandoende kookboek.


Nathalie Dupree’s Matters of Taste
Engelstalig, door Nathalie Dupree
Hardcover, 303 pagina’s
Uitgegeven door Alfred A. Knopf, Inc., New York, USA
Copyright © 1990 Nathalie Dupree
7e druk Maart 1992
ISBN 0-394-57851-1 CIP 89-045869
Gekregen september 2013 van familie

Dit bericht zit in:

Categorie: Boekenplank

Tag: feestelijk