Oetker Inmaakboek 8 augustus 2013 In dit inmaakboek komen verscheidene inmaaktechnieken komen aan bod, zoals steriliseren, inmaak in suiker, inmaak in azijn, inmaak in... Lees meer.
Is een dure hamburger de... 6 augustus 2013 Gisteren is in Londen de eerste hamburger van kweekvlees gepresenteerd, zo las ik in een gistermiddag uitgekomen nieuwsbericht. Het... Lees meer.
Moestuin nostalgie 5 augustus 2013 Weet er iemand nog wanneer de bramen geoogst worden? ‘t Zal wel ergens in de zomer zijn, want dan liggen ze ook in de... Lees meer.
Groente- en fruitkalender 4 augustus 2013 Er is vraag naar een bepaalde soort groente of fruit, en de teler biedt het aan. Of is het een door het aanbod gecreëerde vraag? Het... Lees meer.
Pakjes en zakjes 31 juli 2013 Met de huidige tendens van maaltijdpakketten die in pakjes en zakjes te kust en te keur in de supermarkten liggen worden we dom gemaakt.... Lees meer.
Nieuwe boeken 28 juli 2013 Buitensporig voor mijn doen. In een goede maand tijd zeven nieuwe boeken aan mijn "bibliotheek" kunnen toevoegen. Gisteren ging ik bij... Lees meer.
Mijn favoriete keuken 27 juli 2013 Hebben jullie dat nou ook? Als je een schaaltje bonbons ziet dat je vingers er onweerstaanbaar naar toe getrokken worden, en voor je het... Lees meer.
Kruidenthee 26 juli 2013 De prijs, het onderwerp, en de eerste blik op het boek maakten dat ik niet echt over de aanschaf hoefde na te denken. Mooie cover, mooi... Lees meer.
Gastronomisch Bommelboek 25 juli 2013 Als je gek bent op boeken wil je tijdens je lunchpauze wel eens een boekhandel binnenlopen. Ik werkte vlak bij het... Lees meer.
Hondsdagen 24 juli 2013 Hondsdagen: Een term die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Voor mij tenminste. Maar ik weet dat er ook mensen zijn (en dat... Lees meer.
Kaasmakerij 23 juli 2013 Donderdag staat op het programma: Kaasmaken! Deze keer wil ik het maken van rauwe melk. En er wat kruiderij aan toevoegen. Dat gaat... Lees meer.
Stocking up 18 juli 2013 Dit boek staat al zo’n anderhalf jaar in mijn kast. Ik heb het gekocht omdat ik wilde weten hoe het koud roken als conserveringsmethode... Lees meer.