Nieuwsweetjes 1 november

♥ Oktober was een drukke maand. Amper bijgekomen van het familieweekend in Drenthe begon ik met de voorbereidingen van de high tea voor een groot gezelschap, te beginnen met het confijten van sinaasappelschil; als je dat echt lekker wilt krijgen dan ben je toch een dag of twaalf kwijt. Lijkt een ingewikkelde klus, maar de tijd die je er per dag aan besteed is hooguit 10 minuten.
Het resultaat was ronduit lekker. Ook de opgerolde zoete broodjes waren niet te versmaden, evenals de andere heerlijkheden die op tafel kwamen te staan.

♥ Na het drukke werk voor de high tea was er tijd voor ontspanning: een weekendje Parijs. Ik was er nog nooit eerder geweest en had altijd begrepen dat het een dure stad is. Maar in het Quartier Latin vonden wij een keur aan eethuisjes die voor niet al te veel geld een drie-gangen menu aanboden, dat er na een dag sjouwen door deze stad vol cultuur best wel in ging.

♥ Gisteren heeft Eetweetjes samen met praktijk Lambregts weer een themawandeling verzorgd, dit keer in het teken van Halloween. Na een fijne wandeling met rust- en spelmomenten schoven we aan voor pompoen/wortelsoep, brood met kruidenboter, appeltaart, perenkoek en zielenkoekjes.

♥ Nu met november de wintertijd weer is aangebroken, en de natuur weer in rust gaat, luisteren we deze periode op met feesten: Eerst op 11  november het Sintermaarten dat hier in Noord-Holland nog op veel plaatsen wordt gevierd met een lampiontocht waarbij snoep wordt opgehaald. Dan duurt het niet lang of Sinterklaas komt ook weer naar ons land met een stoomboot gevuld met pakjes en lekkers.

Dit bericht zit in:

Tag: feest, herfst, winter

Categorie: Nieuwsweetjes