Lekkers bij een high tea

Nieuwsweetjes 1 november

Drukke oktobermaand

Oktober was een drukke maand. Amper bijgekomen van het familieweekend in Drenthe begon ik met de voorbereidingen van de high tea voor een groot gezelschap half oktober. Als eerste hield ik me bezig met het confijten van sinaasappelschil. Als je dat echt lekker wilt krijgen dan ben je toch een dag of twaalf kwijt. Lijkt een ingewikkelde klus, maar de tijd die je er per dag aan besteed is hooguit 10 minuten. Het resultaat was ronduit lekker. Ook de opgerolde zoete broodjes waren niet te versmaden, evenals de andere heerlijkheden die op tafel kwamen te staan.

Ontspanning

Na het drukke werk voor de high tea was er tijd voor ontspanning: een weekendje Parijs. Ik was er nog nooit eerder geweest en had altijd begrepen dat het een dure stad is. Maar in het Quartier Latin vonden wij een keur aan eethuisjes. Voor niet al te veel geld kon je daar een compleet drie-gangen menu krijgen. Na een dag sjouwen langs de culturele hoogtepunten van de lichtstad ging zo’n maaltijd er best in.

Themawandeling

Gisteren heeft Eetweetjes samen met praktijk Lambregts weer een themawandeling verzorgd, dit keer in het teken van Halloween. Na een fijne wandeling met rust- en spelmomenten schoven we aan voor pompoen/wortelsoep, brood met kruidenboter, appeltaart, perenkoek en zielenkoekjes. Het was weer een geslaagde dag.

Najaarsfeesten

Nu met november de wintertijd weer is aangebroken gaat de natuur weer in rust. We luisteren deze periode op met feesten. Eerst op 11  november het Sintermaarten dat hier in Noord-Holland nog op veel plaatsen wordt gevierd. Dat gebeurt met een lampiontocht waarbij snoep wordt opgehaald. Meteen het weekend daarna komt Sinterklaas ook weer naar ons land. Met zijn stoomboot vanuit het zuidelijke Spanje. En natuurlijk is die boot afgeladen is met pakjes en lekkers.

Dit bericht zit in:

Tag: feest, herfst, winter

Categorie: Nieuwsweetjes