Druiven

Nieuwsweetjes 1 oktober

Onverwachte gift

We zitten aan tafel voor het avondeten toen de deurbel klonk. Eerste gedachte is: Een collecte! dus loop ik met portemonnee naar de deur. In plaats van de verwachte collectant stond daar mijn buurman met een barstensvolle grote emmer druiven uit eigen tuin. Hij snoepte af en toe al wat rijpe druiven maar nu hadden de spreeuwen de plant ook ontdekt, vandaar dat hij alles had geoogst. En die oogst kwam hij mij brengen. De daaropvolgende dagen waren gevuld met sap maken voor limonadesiroop en gelei. Van de onrijpe druiven maakte ik een soort verjus, een zuur sap dat in de keuken gebruikt kan worden.

En nog een cadeau

Eetweetjes’ webmaster bracht voor het eerst een bezoek aan de Brouwmarkt en keek haar ogen uit. Heel lief dacht ze daar ook aan mij en belde op om te vragen of ik nog iets nodig had. Ik ben nu een kleine maat springvorm rijker.

Familieweekend

Eind september was ik een weekend in Drenthe voor een familie-re√ľnie. Veel kletsen, veel gezelligheid, veel erop uit, en vooral veel eten, waarvan niet alles even gezond. Ik kan daar al slechter tegen, mijn lichaam protesteert, het duurt dagen om weer een beetje op regel te komen, daarom eet ik nu weer weinig brood, en voldoende groente, fruit, vlees en de juiste vetten.

High tea

In oktober mag ik meewerken om een high-tea voor 25 personen te verzorgen ter gelegenheid van een 80e verjaardag. Dat is natuurlijk een uitdaging! De voorpret begint al met het bedenken wat er aan lekkers op tafel zal komen te staan.

De moestuin

Het moestuinseizoen loopt af, door de hevige regenval in augustus en september lijkt dat zelfs sneller te zijn gegaan. Het moestuin wel en wee van dit jaar is te lezen in het moestuindagboek 2015.
Bij de ABC-weetjes is nu productinformatie over de blauwe bes te vinden en op de boekenplank zijn er een tweetal boeken bijgekomen: De Provisiekast en het Basisboek Deeg en Beslag

Dit bericht zit in:

Tag: herfst

Categorie: Nieuwsweetjes