Nieuwsweetjes 1 september

♣ In de maand mei demonstreerde ik met duizenden anderen voor eerlijk voedsel en eerlijke handelsverdragen. Het blijkt  voor overheid en autoriteit echter moeilijk om naar de stem van het volk te luisteren, en sinds juli zijn we met het TTIP verdrag opgezadeld. De bepalingen in dit verdrag zouden nadelig kunnen zijn voor voedselveiligheid, milieu, privacybescherming en arbeidsnormen. *)
Dat er al effecten zijn op het privacybeleid heeft Eetweetjes op 27 juli ondervonden: Op die dag ontving ik een email met de mededeling dat door een bepaling in het verdrag vrij dataverkeer wordt belemmerd. Omdat er op de Eetweetjes site advertentieblokjes stonden,  en ik het mijn bezoekers niet wil aandoen om iedere keer een “cookie-toestemmings pop-up” weg te moeten klikken, zijn de advertenties van de site weggehaald. Klaar.

♣ Eind augustus was ik een dagje in Almere waar iedere zaterdagochtend op de stadsboerderij in het Waterlandse bos een boerenmarkt wordt gehouden. Natuurlijk ben ik hier even langsgefietst om een kijkje te nemen, en wat lekkers te kopen.

♣ Op de boekenplank zijn er weer boeken bijgekomen: The Jewish cuisine I love and The mushroom cookbook. En in het kookschrift zijn er de afgelopen maand een paar echt zomerse recepten bijgekomen: voor een perziktoetje en een romige ijskoffie.

♣ Op de agenda:
5 september, van ’s middags 3 uur tot middernacht: Food Night op de Javastraat, Amsterdam
19 september: Oogstfeest op de Stadsboerderij, Kemphaanpad, Almere
Op 19 en 26 september stellen diverse fruittelers hun bedrijf open tijdens de jaarlijkse appelplukdagen.

* ) Informatie van de rijksoverheid – http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ttip-handelsovereenkomst-tussen-europese-unie-en-de-verenigde-staten/nadelen-aan-ttip

Dit bericht zit in:

Tag: kritisch

Categorie: Nieuwsweetjes