Demonstratie op de Dam

Nieuwsweetjes 1 september

Eerlijk en integer

In de maand mei demonstreerde ik met duizenden anderen op de Dam in Amsterdam. De demonstratie was om aandacht te vragen voor eerlijk voedsel en eerlijke handelsverdragen. Het blijkt voor overheid en autoriteit verdraaid moeilijk om naar de stem van het volk te luisteren. Sinds juli zitten we met het TTIP verdrag opgezadeld. De bepalingen in dit verdrag zouden nadelig kunnen zijn voor voedselveiligheid, milieu, privacybescherming en arbeidsnormen. *)
Dat er al effecten zijn op het privacybeleid heeft Eetweetjes op 27 juli ondervonden. Op die dag kreeg ik nl. een email met de mededeling dat vrij dataverkeer wordt belemmerd. Dit vanwege een bepaling in het verdrag. Ik wil het mijn bezoekers niet aandoen om iedere keer eenĀ “cookie-toestemmings pop-up” weg te klikken. Dat zou moeten omdat er op de Eetweetjes site advertentieblokjes stonden. De oplossing? Ik heb de blokjes met advertenties van de site weggehaald. Klaar.

Dagje Almere

Eind augustus was ik een dagje in Almere. Iedere zaterdagochtend is daar op de stadsboerderij in het Waterlandse bos een boerenmarkt. Natuurlijk ben ik hier even langsgefietst om een kijkje te nemen. En ik heb meteen wat lekkers gekocht.

Nieuwe bijdrages

Op de boekenplank:

En in het receptendeel:

Op de agenda

  • 5 september, van ’s middags 3 uur tot middernacht: Food Night op de Javastraat, Amsterdam
  • 19 september: Oogstfeest op de Stadsboerderij, Kemphaanpad, Almere
  • Op 19 en 26 september stellen diverse fruittelers hun bedrijf open tijdens de jaarlijkse appelplukdagen.

* ) Informatie van de rijksoverheid – http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ttip-handelsovereenkomst-tussen-europese-unie-en-de-verenigde-staten/nadelen-aan-ttip

Dit bericht zit in:

Tag: kritisch

Categorie: Nieuwsweetjes