Nieuwsweetjes 10 januari

  • Het lijkt wel of ik in een winterdip terecht ben gekomen. De dagen lengen, maar zijn nog steeds tekort naar mijn zin. Of misschien te donker. Ik wil de energie van echte zon! En natuurlijke vitamine D opdoen. Het zonnetje wat nu een paar uur per dag aan de hemel te zien is staat zo laag dat de stralen over een groot oppervlak verdeeld worden, gevolg in een korte tijd ook nog weinig kwantiteit.
    Natuurlijk zou je een vitamine supplement kunnen nemen, maar ik ben geen voorstander van die uit hun verband getrokken middeltjes. Blijft over: nog een poosje geduld hebben tot de zon weer in kracht toeneemt.
  • Positief punt in de winter is dat ik de smaak die ik afgelopen zomer “gevangen” heb als een verrijking van de maaltijd nu op tafel zet. En dan bedoel ik natuurlijk mijn inmaak: Jam, tafelzuur en kruiden. Goh zeg, de bietjes in het zuur uit eigen tuin waren best lekker van de week. En het schepje kwetsenjam door de zelfgemaakte yoghurt was ook een traktatie. Roerbakschotels worden steevast aangevuld met diepgevroren peterselie uit eigen tuin.
    Met al dit eerlijke voedsel krijg je toch die extra mineralen en vitaminen binnen.
  • Van mijn zuster kreeg ik afgelopen week 2 gistingsflessen. Zij stopt met zelf wijn maken en haar uitrusting staat nu bij mij in de kast. Eens kijken wat we daar binnenkort mee kunnen doen. Ik heb laatst een leuk recept voor mede gevonden, misschien dat dat het wel gaat worden.

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuwsweetjes