Nieuwsweetjes 11 april

  • Televisiekijken en ik, dat zijn 2 dingen die niet goed samengaan. Vroeger keek ik wel TV, maar ook toen al hadden de informatieve programma’s mijn voorkeur. Bij de BBC keek ik bv. naar Gardener’s world, wat in de jaren tachtig werd gepresenteerd door Geoff Hamilton, die al veel tips gaf over biologisch tuinieren voor zowel sier- als nutsgewassen. Op de Nederlandse TV waren dit soort programma’s schaars en dan nog haalden ze het niet bij wat de BBC bracht.
    Dankzij tips uit mijn kennissenkring wist ik dat er afgelopen week een nieuw programma op de Nederlandse TV kwam, met als onderwerp “de moestuin”. In dit geval de moestuin van schrijver/bioloog Maarten ’t Hart. Zijn achtergrond gaf me vertrouwen dat het niet allemaal commercie en uit de lucht gegrepen onzin zou zijn, dus zat ik keurig op tijd klaar voor de buis. En het viel me niet tegen; ondanks dat Maarten op kleigrond tuiniert (en ik niet) zijn de tips die hij geeft het proberen waard. Volgende week maandagavond zit ik weer klaar voor deel twee.
  • De pompoen die ik tijdens de de oogstdag op de Historische Groentehof had meegekregen is eindelijk gesneuveld. En wel in een superlekkere taart met honing en room.
  • En “lest best”, er wordt gebouwd! De eerste stukken van de kas zijn geplaatst.
    De meloen-, tomaten- en paprikaplantjes staan elkaar te verdringen op de vensterbank, en mogen zodra het bouwen klaar is naar hun nieuwe glazen huis verkassen.

Dit bericht zit in:

Tag: moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes