Nieuwsweetjes 11 januari

♦ De dagen zijn weer aan het lengen, en zoals het spreekwoord zegt: Gaan de dagen lengen, dan gaat de winter strengen.
Tijd dus voor winterse kost: Stevige maaltijdsoepen, stamp- en stoofpotten.
Om een idee te geven is hier uit het kookschrift een aantal recepten van winterse kost: Snert, Linzensoep, Boeuf bourgignon.

♦ In de moestuin staat op het moment niet zoveel. De winterspinazie groeit niet zoals ik had verwacht, en ook de veldsla blijft erg klein. Wat het wel goed doet is de boerenkool en daar hebben we afgelopen week dan ook heerlijk van gegeten.

♦ Een fijne winteractiviteit is om te bladeren door zaadcatalogi voor groenten, of op de internetsites van de zaadleveranciers rondsnuffelen. Dat laatste deed ik op de totaal vernieuwde site van Vreeken, en ook de bestelling voor de aparte soorten gedaan. Ik wil zeker weer schorseneren zetten, en ook heb ik een leuke pompoenensoort uitgezocht. Verder wil ik dit jaar bakmais en kleine ananaskers proberen. Zeker die laatste moet heel vroeg voorgezaaid worden en op een warm plekje (zoals de vensterbank) worden opgekweekt. Nu maar hopen dat de bestelling snel geleverd wordt.

♦ Op de agenda staat voor 1 februari een winterwandeling genoteerd met na afloop een lekkere warme soep en versgebakken brood. Trek je muts en wanten aan, sla je sjaal om, en zorg voor warme laarzen!
Dit is een gezamenlijk evenement van Eetweetjes en praktijk Lambregts. Meer informatie via Praktijk Lambregts.

 

Dit bericht zit in:

Categorie: Nieuwsweetjes

Tag: winter