De Moeder's geuren moppen

Nieuwsweetjes 12 oktober

♠ Dinsdag bezocht ik in goed gezelschap de open dag bij de Moeder’s geuren in Almere, bekend van o.a. de fair-trade kwaliteitswierook. Naast hand- en voetmassages werden we onthaald op heerlijke hapjes waaronder diverse koekjes. De moppen waren gearomatiseerd met etherische olieën en smaakten ronduit verrukkelijk. Onnodig te zeggen dat ik een aantal flesjes olie heb aangeschaft en er thuis in de keuken mee aan de gang ben gegaan.

♠ Toen ik van de week bij de poelier prachtige konijnen zag liggen kon ik de verleiding niet weerstaan en heb er één meegenomen. De volgende dag stond bij ons de Vlaamse klassieker “Konijn met pruimen” op tafel. Heerlijk!

♠ Pompoenen vragen veel ruimte in de tuin, daarom heb ik ze dit jaar door de voortuin heen laten slingeren. De ranken groeiden en bloeiden goed, maar de meeste vruchtjes vielen al af voor ze enige omvang hadden. Van de week ben ik daarom flink bezig geweest met het inkorten van de ranken om de laatste kleintjes nog een kans te geven. Terwijl ik bezig ben zag ik ineens een verstopte pompoen hangen. Dus toch! Ik hou met argusogen in de gaten wanneer de steel begint te “verkurken”.
In de achtertuin ben ik bezig geweest met zaaien: Winterspinazie en veldsla buiten, en wintersla in de kas.

Dit bericht zit in:

Tag: moestuin

Categorie: Nieuwsweetjes